Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2009

ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ



Συστατικά

  • Ετοιμο φυλλο σφολιατας "χρυση ζυμη"
  • 1 φακελλακι "γιωτης" κρεμα ζαχαροπλαστικης ή garni
  • 1 λιτρο φρεσκο γαλα
  • 1 φλυτζανι ζαχαρη
  • 3 κουταλιες φρεσκο βουτυρο

Οδηγίες

  1. Ξεπαγωνω ενα μισαωρο την σφολιατα και χρησιμοποιω το ενα πακετακι φυλλο.
  2. Το ανοιγω προσεχτικα και παραλληλα λιωνω σε χαμηλη θερμοκρασια το βουτυρο.
  3. Χωριζω την ζυμη (οπως ειναι) σε 8 μερη (ευκολο, γιατι καθως την ξεδιπλωνω, ηδη εχει χωριστει σε 4 λουριδες, απλα τις χωριζω καθετα στη μεση)
  4. Βουτυρωνω μονο απο το πανω μερος και μονο τις 4 απο αυτες.
  5. Αυτες που εχω βουτυρωσει τις "λουζω" με την ζαχαρη.
  6. Εχω προθερμανει τον φουρνο στους 180 βαθμους και τις ψηνω (σε ελαφρα βουτυρωμενο ταψακι) για 15 λεπτα περιπου (στη μεση)
  7. Ετοιμαζω την γεμιση
  8. Παιρνω τον ενα φακελλο και αντι για 350ml γαλα που λεει, προσθετω 700ml γαλα και τον "περναω' απο το μηχανημα του φραπε (ξερετε, αυτο το αχαρο μηχανημα του παγκου που κοστιζει γυρω στα 20 ευρω) μεχρι να αφρατεψει καλα. Η ολη επιχειρηση γινεται μεσα στο πλαστικο κυπελλο δοσομετρητη που περιεχει το μηχανημα του φραπε.
  9. Βγαζω την ψημενη ζυμη απο το φουρνο, αφηνω να κρυωσει, και τοποθετω απο κατω τις αζαχαρωτες ψημενες ζυμες.
  10. Απο πανω, βαζω ενα καλο στρωμα της κρεμας και μετα τοποθετω πανω σε αυτα την αλλη ψημενη ζυμη που περιεχει την ζαχαρη.
  11. Αφου τελειωσω, τα βάζω μεσα στο ψυγειο για 2 ωρες
http://www.sintagespareas.gr/sintages/glossa-tis-petheras.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου